Over mij

B-Touch-Afbeelding_Rietha_900x900px

Ik ben Rietha Baltussen en woon samen met mijn man Gerry in Ysselsteyn (Limburg). Ik ben trotse eigenaar van Praktijk B-Touch. Als u op een natuurlijke, prettige en effectieve manier van uw klachten af wilt komen of deze wilt verminderen, dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik heb aandacht voor uw klachten en neem de tijd voor u als persoon.

Ooit begon ik mijn praktijk met massages. Masseren is een mooie natuurlijke manier om te verbinden met de ander. De balans tussen lichaam en geest is voor mij heel belangrijk. Weer kunnen genieten van de dingen die op je pad komen en het positieve uit de dag halen.

Na mijn auto-ongeluk zat ik vast: een whiplash. Ik kon geen geluid en licht meer verdragen. Wat nu? Alleen massage was niet voldoende voor mijn klachten. Na mijn opleiding Voetreflextherapie kwam ik verder: er was meer. Het klinkt misschien gek, maar ik merkte dat mijn grote teen pijn ging doen wanneer het voldoende was, wanneer ik rust moest nemen. Ik leerde nog beter naar mijn lichaam te luisteren. 

Bewust op weg: de weg naar jezelf!

De samenhang lichaam, geest en ziel vind ik zeer interessant. Zo heb ik nog meer interessante opleidingen gevolgd en uiteindelijk kwam ik met de NEI-Coach opleiding in contact met mijn onderbewuste. Je kunt denken dat je alles goed hebt verwerkt wat je meegemaakt hebt in je leven, maar je onderbewuste weet alles, waardoor je lichaam nog kan reageren op bepaalde gebeurtenissen.

De ervaringen die ik opgedaan heb vanuit de opleidingen en de ervaringen in mijn leven tot nu toe, de trajecten met mijn cliënten van wie ik iedere keer ook weer leer, hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Ik wil daar elke dag iets mee betekenen voor de mensen die ik ontmoet in mijn praktijk. 

Erkend therapeute

Sinds 2011 ben ik gediplomeerd VoetreflexPlusTM therapeute. Dit houdt in dat ik een 3-jarige HBO-opleiding heb afgerond in de westerse én de Chinese voetreflexologie.

In 2016 ben ik HBO afgestudeerd Matrix Kleuren-meridiaan therapeute, dit is ook een 3-jarige opleiding bestaande uit Voedingsintolerantie test, Rugreflexologie, Bindweefselmassage en Littekenontstoring.

Wat begon als bijscholing in 2019 ‘Werken met de Biotensor’, heeft in 2020 geresulteerd in het diploma tot NEI-Coach.

Daarnaast ben ik in het bezit van CPION geaccrediteerde diploma HBO Medische Basiskennis.

Jaarlijks volg ik bij- en nascholingen en heb ik regelmatig overleg en intervisie met collega’s. Hiermee voldoe ik aan de eisen van de zorgverzekeraars en kunnen mijn behandelingen volledig of voor een groot deel  vergoed worden via de aanvullende verzekering (raadpleeg hiervoor uw polis).

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG: Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen www.vbag.nl

En ingeschreven bij de RBCZ: stichting HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg www.rbcz.nu

Nieuwsgierig geworden?